Tuesday, March 15, 2011

| Segmen ben ashaari | Blogger ikut negeri :D

Assamualaikum :)

Alhamdulillah , dah selamat sampai , siapa baca previous entry mesti tau ! :D

Okay , dah pukul 3 dah pun , rasa kejap ja . HA HA HA , sambil blogwalking , sambil tengok oola tidur tepi mama , tak boleh habis cumil lagi oola ni ? haih .

Back to the tittle , abg BEN ada buat segmen terbaru . Okay , this is my 2nd time masuk segmen abg ben :) Kali ni bloglist ikut negeri . sounds interesting .

Okay , here we go ,


BANNER BEN ASHAARI

click to join !

Background / Latar Belakang .

Fyna . going to 18 . youngest in family . From utara semenanjung , lovely & peaceful place , PERLIS .

tengah menuggu result SPM . yeahh , im still young , tahu tahu . ha ha ha :D
I was in DERMA , here in Kangar . from form 1 to form 5 .

Okay , siapa tak tahu sekolah menengah derma ? boleh google . wootss . one of sekolah bestari , sekolah kluster and maybe in coming sekolah berpretasi tinggi ? Hopefully . I'm pure science student :)

so , to make it short .
memang anak jati perlis walau dimana saya berada :D :D

PROFESION

well , as u know . student ! memandangkan result pun belum keluar so im full time blogger now . hi hi hi .

FAVOURITE BLOG

yaw yaw , mestilah blog BEN ASHAARI . sebab ? selalu update so kalau bukak je blogspot . memang ada la entry terbaru boleh baca . and banyak segmen kita boleh join :)

and next is HANIS ZALIKHA . awwhh , im a big fan of kek nis . this is what we call beauty with the brain . and one more sebab blog dia takda lah nak kutuk kutuk keluar habis bahasa bahasa tak sepatutnya . entry yang simple . mudah difahami . and enjoyable .

boleh tak nak letak satu lagi ? haha , bro ZACK ZUKHAIRI . tidak disangkal lagi , kalau tengah sedih duka lara . bukak blog dia mesti ada ja menda nak gelak . and suka gila gila lukisan comel dia . cute . banyak cerita dalam blog dia . i like .

BLOG TAK SUKA MASUK ?

ermm , yang ada

1 . entry banyak kutuk orang ,
2 . banyak maki hamun
3 . bahasa yang tak tercapai oleh akal ku
4 . berat , lambat loading . huuu

sebab kalau masuk jugak , buat dosa ja . satgi kita pulak yang dok kutuk dia balik sebab kutuk orang . paham dak ? ( ayat belit aih hang ni fyna )

IMPIAN TERHADAP BLOG

> Followers : quality over quantity . Meaning : follower yang sering bw blog Fyna , baca and leave a comment yang membina dari follower yang follow untuk kita follow balik blog dia ja . lepas follow tak singgah dah langsung . tak best kan ? silent readers yang setia pun sangat lah dihargai . thanks all . however , hope angka disebelah akan bertambah dari semasa ke semasa .

> Entry : hope that fyna akan semakin hari , semakin banyak idea idea bernas yang mencurah curah seperti ke ladang gandum . dan bukan lah hanya update benda yang sama . and moga blog ini lebih banyak info . and hope ( berapa banyak hope daa ) hampa hampa semua tak bosan nah baca blog cek . he he he .

Setakat ini lah saja .

Moga segmen ini diteruskan . Majulah Blogger untuk negara .

Tak kenal maka tak cinta , Salam perkenalan :D :D


Adios people !

15 comments:

  1. salam,
    mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

    apisv2 ikut negeri johor

    ReplyDelete
  2. singgah n follow dari segmen BA
    salam perkenalan..

    seronoknya dapat berkenalan dengan blogger2 dari negeri lain!

    ReplyDelete
  3. hai ! thanks semua :) selamat berblogging :D

    ReplyDelete
  4. blogger pahang sini..keep blogging :)

    ReplyDelete
  5. salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

    jom jengok cni lak ;;;;

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    ReplyDelete
  6. hye org sarwak

    salam singgah dri segmen yg sama

    http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    :D

    ReplyDelete
  7. oo...dik..

    akak x-dermariann..huhuhuhu...xsangka jumpaa blogger yg skool derma..hehe

    rindu lama xg skol derma..

    kenal cikgu Noraziyanti Rahim tak?

    ReplyDelete
  8. lawat rakan blogger senegeri.. :)

    ReplyDelete
  9. singgah dari blog abg ben..

    psss : boleh tak singgah blog nie?? tuan tanah bagi ker?? erk

    ReplyDelete
  10. singgah sini jumpe fyna..:)

    meh ke rumah..
    ~saya SIHAT~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  11. thanks :) salam kenalan semua ! <3 keep blogging

    ReplyDelete
  12. orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
    salam perkenalan...
    http://geekzster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. selamat berkenalan...:)
    saya blogger kl...
    jom jadi member nak???

    ReplyDelete
  14. jenguk sini..ziarah dan tambah kwn

    ReplyDelete