Wednesday, August 8, 2012

Its a Boy . Syukran ya Allah .

Assamualaikum semua ! and hye ;)

Masyallah , tinggal beberapa hari ja lagi . Tak lama dah 10 malam terakhir . Masing - masing gerenti nak rebut malam lailatul qadar kan ? Insyallah sesama lah kita cari . Harap makin ke hujung ni makin bersemngat lah ya , bukan semakin layu semangat , dan jatuh bagai daun kering di tanah gersang . amboi methaphore fyna oi . As reminder to myself jugak , Ramadhan hanya sebulan . Training Centre buat kita . Moga bila dah graduate nanti dapat pratikkan apa yang cuba dilatih sepanjang "training" ni .

Okay , back to the main topic . ITS A BOY ! Alhamdulillah ,




Hari mulia , bulan baik . masa hari nuzul Quran , my sister selamat deliver baby boy . Syukur sangat , hari baik bulan baik dapat ahli keluarga baru ;)  Actually dia expect deliver tu hari Rabu , which is hari ni kan . Tetapi baby dah tak sabar nak jumpa maksu dia gamaknya . kikiki . Nak dijadikan cerita , hari Ahad lepas kan ada final game badminton . Malam tu memang satu rumah dah kumpul depan tv bersorak bagai dah . Fyna dah cakap kat kak , and btw i called her Ayie . Sudah cakap , eh " jangan lah jerit sorak sangat , kang terberanak malam ni kang tak pasal dah kena letak nama anak sempena nama chong wei " Haha . Tak sangka pulak la mulut ni masinnnn seperti ikan masin .

Dalam pukul 4 pagi macam tu , ayie dah rasa sakit and her husband terus bawak pergi hospital . Mama gerak fyna , cakap kena sahur awal sebab mama nak kena pergi hospital . Adoi , terpaksa bangun pukul 4 pagi sahur . Selalu sahur pukul 5 lebih baru makan . Hehe . Lebih lewatkan lebih baik . Hihihihi . And Alhamdulilah , kalau tak silap dalam dekat pukul 10pagi baby dah selamat datang ke duniaaaa ni ! welcome baby ! Buat yang tertanya nama budak comei ni . for now we only called him baby muhammad . Full name belum diberi oleh ayah and mama dia lagi . Suspen betul ni .



3.1 kg 
6 August 2012
17 Ramadan 1433


Before discharged petang semalam ;) Cuba cari mana sayaaa . Hehe



So sekarang ni officially Abah and mama dah ada 2 orang cucu . Both are boys . Memang havoc habis lah bebudak dua orang ni nanti . Rumah ni memang meriah lah sekarang . Sorang lagi sayang maksu ni ha , buchuk buchuk demok Rayyan Mikail . My brother's son . Hurm terasa tua jugak bila dah ada dua anak sedara ni . Nasib anak bongsu . Ok la tu . Kan kan . Hehe .  Sementara fyna nak sambung study pulak bulan September ni memang dah jadi babysitter dari mula cuti lagi ni sebenarnya tapi si baby Muhammad ni kecik sangat lah . tak berani nak pegang . Kalau demok demok Rayyan Mikali ni ok lah . Hehe . 


Haha , tumpang dah bercerita pasal Rayyan Mikail , nak share photos of him  ;) Sepanjang cuti ni dia lah penawar duka . Betula la tu bila orang cakap nak instantly happy ? Cuba tengok baby ! confirm akan senyum . Nak tau sebab apa ? Sebab baby ni Ahli syurga , suci dari dosa .  Bila kita tengok depa hati akan tenang ;) 

 Berenang renang sambil melabur . Buchukk !

Bersila dengan tok abah dalam SOGO .

Over excited dapat hamper Raya .


Now dia tengah tidur atas katil fyna, so curik curik masa update blog . Haha . i guess itu ja lah berita gembira yang nak dikongsikan untuk hari ni . So pesanan terakhir before berundur . ewahh .

Jaga Iman , Jaga Hati . Al - Quran biar dekat di sanubari . Zikir dan selawat jangan lupa . Solat biar mantoppp dan berkualiti  ( hurm nasihat diri sendiri dan jugak semua )


Selamat Berbuka semua ! 

Assamualaikum ;)

4 comments:

  1. Tahniah!!! Lama dah tak jumpa Fyna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :) Ya . hows study sekarang ?

      Delete
  2. Congrats again.btw rayyan nampak besar gila time gmbr kat sogo tu.haha

    ReplyDelete